TEMA 6: OS ALIMENTOS E A DIETA. SEGURIDADE ALIMENTARIA


Enche os ocos, e logo fai clic en "Comproba" para comprobar as túas respostas. Usa "Pista" para obter unha letra se a resposta se te resiste. Ten en conta que non acadarás a máxima puntuación se pides pistas.

a) A é o conxunto de alimentos que habitualmente consome una persoa.
b) Os alimentos son os que proporcionan substancias para a formación e o mantemento da nosa propia materia.
c) Os alimentos son aqueles que conteñen substancias que nos proporcionan enerxía.
d) Os alimentos conteñen substancias imprescindibles para que se produzan moitas das reaccións que suceden nas nosas células.
e) Crese que reducir o consumo de sal na dieta permite previr a arterial.
f) Un exceso de graxas e na dieta aumentao risco de padecer enfermidades cardiovasculares.
g) A mellora o tránsito dos alimentos no tubo dixestivo, e protexe contra certos tipos de cáncer.
h) A e a bulimia son trastornos da alimentación que teñen unha orixe nerviosa.
i) Un dos procesos de do leite máis utilizados é a , que consiste en quentalo a uns 80ºC durante 30 segundos.
j) A data de é aquela en que o producto xa non é apto para o consumo.
k) Denomínanse organismos xeneticamente modificados, popularmente , aqueles seres aos que se lles alterou o material xenético, co obxecto de cambiar algunha propiedade dese organismo.